De Tiroler keuken

Oostenrijkers houden van zwaar eten. Iedereen kent waarschijnlijk wel de traditionele Wiener Schnitzel. Er wordt veel varkensvlees gegeten, vaak met Knödl in alle variaties, Kartoffelsalat of Pommes.

Ook staan de Oostenrijkers bekend om hun zoete deegmaaltijden (Mehlspeise). Zoals bijoorbeeld Kaiserschmarrn, vergelijkbaar met onze poffertjes. Ook de Germknödl is een echte aanrader; een bol die lijkt op een broodje Bapao, maar het niet is. De bol is gevuld met pruimenmarmelade en wordt geserveerd met een schep maanzaad over zn bolletje, in een diep bord met vanillesaus of gesmolten, warme boter.

Ook lekker om op uw vakantie eens te proberen is Käsespätzle. Dit wordt van deeg gemaakt en lijkt op pasta. Dit gaat samen met room, verschillende Tiroler kaassoorten en uitjes in een pan en wordt geserveerd met salade. Voor de mensen die voor de zwaardere maaltijd gaan, moet u zeker de Currywurst eens geproefd hebben. Dit is een witte soort Bratwurst, die gekookt wordt en daarna een grote scheut currysaus en currypoeder over zich heen krijgt. Op een bord met patat of aardappelsalade vooral lekker in de winter na het skien.

 
goto E-Smart.nlgoto Beheren
Hosting.nl - Hosting en domeinnaamMijnHosting.nl - Hosting en domeinnaam