Wetenswaardigheden

Almabtrieb

Rond eind september is er elk jaar Almabtrieb in Oostenrijk. Op die dag komen alle koeien, die het hele zomerseizoen op de berg gegraasd hebben, naar beneden, naar het dal. Het is een feestelijk gebeuren, vrijwel alle koeien zijn mooi versierd met bloementooien op hun kop en grote koeien-bellen om hun nek. Elke boer heeft een kudde koeien en als de boer een goed seizoen heeft gehad en er geen koe onverhoopt is overleden, dan volgt er een vrolijk versierde stoet de berg af. Zo kan het dus gebeuren dat er wat sobere, onversierde koeien de berg af gedreven worden, die niet versierd zijn, omdat ze misschien een maatje verloren hebben die zomer.

De boeren staan er bekend om, dat ze hun eigen Schnaps brouwen. Voor- en achteraan de kudde lopen de boeren met een etiket-loze fles zelfgebrouwd goedje sterke drank. Iedereen die de boer op zijn pad tegenkomt, krijgt de fles aan zijn mond en krijgt een slok. Op deze dag in september kan u zich het beste niet teveel met de auto op of onderaan de berg bevinden; zoveel kuddes koeien er op straat zijn, zoveel touringbussen vol, met veelal Duitse, toeristen vind je er. De koeien kunnen zich verheugen op een warme winter in de stal en kunnen in mei het volgende jaar de groene weide weer in.

Sonnwendfest

Op 21 juni wordt in Oostenrijk de langste dag van het jaar gevierd. Op deze dag gaan hele volksstammen Oostenrijkers in de middag de berg op om een vuurtje te maken. Het is een prachtig gezicht, als het donker is, allerlei vuurtjes te zien branden op de bergtoppen.

 
goto E-Smart.nlgoto Beheren
Hosting.nl - Hosting en domeinnaamMijnHosting.nl - Hosting en domeinnaam